Telefon : +382 20 20 21 20

INTERVJU: kozmetičarka Sloba Bubanja

5767 Pregleda

Kozmetičarka Sloba Bubanja koja već godinama važi za renomiranog stručnjaka i koja uvodi novosti iz svjetske kozmetičke scene u Crnu Goru, na zadovoljstvo svojih klijenata, stručne javnosti, i onih čitaoca koje imaju interesovanja za teme iz oblasti uljepšavanje, nedavno je izdala knjigu ''Kozmetologija za svakoga''.

Kome je namjenjena knjiga ''Kozmetologija za svakog''?

Nedavno se ESTEBEL predstavio kao izdavač knjige KOZMETOLOGIJA – sa oznakom za svakoga. U knjizi je opisan veliki broj novih i aktuelnih tretmana lica i tijela, kad se rade, zašto, šta se postiže i kome se preporučuju pojedini tretmani, koja je uloga svakog pojedinačno, kao i protokoli rada pojedinih grupa tretmana. Opisani su tretmani lica, tijela, anticelulit programi sa objašnjenjima o važnosti pojedinih tehnika za veću uspješnost cijelog programa rada. Značaj aromaterapije u kozmetici, Kombinacije tretmana uz upotrebu novih savremnih aparata kao i veliki broj masažnih tehnika. Knjiga je pisana u obliku savjeta sa objašnjenim pravilima o načinu rada. Namijenjena je kako kozmetičarima, tako i onim zahtjevnim korisnicima kozmetičkih usluga koji žele da saznaju sve o mogućnostima specifične njege lica, tijela, celulitu i mršavljenju, masažama, od anticelulit preko limfne drenaže do orijentalnih.

Da li je možemo okarakterisati i kao priručnik za kozmetičare, i one koje planiraju da se bave ovom profesijom?

Knjiga je odlično prihvaćena, o njoj se govori, ona se čita, prepričava i preporučuje, što pokazuje da sam imala jasnu viziju šta je potrebno, a nedostaje kozmetičkoj sceni u cijelom regionu gdje se odlično kotira I veoma traži, jer je to jedina knjiga u regionu gdje je opisan veliki broj novih i aktuelnih tretmana lica i tijela, kad se rade, zašto, šta se postiže i kome se preporučuju pojedini tretmani, koja je uloga svakog pojedinačno, kao i protokoli rada pojedinih grupa tretmana.. Moja ideja u početku pisanja je bila da knjiga bude kao udžbenik, međutim, po savjetima mojih koleginica iz regiona saznala sam da ovakva knjiga ne postoji ni u jednoj od država u regionu i da je bolje da u knjizi budu opisani novi savremeni tretmani sa protokolima rada i objašnjenjima u kojim slučajevima i kome se preporučuju, kao i šta se postiže svakim tretmanom pojedinačno. U kojim slučajevima se odlučiti za koji tretman bilo da se radi o upotrebi aparata, preparata ili kombinacijama više tehnika i sada imamo knjigu koju svaka žena želi da ima u svojoj polici. Knjiga je pisana rečnikom razumljivim ne samo za kozmetičare već za svakoga koga interesuje ova oblast.

Iako ste uspjeli svojim rezultatima da stvorite respektabilan imidž salona Estebel, kao i vas lično kao stručnjaka, vi i dalje radite na svom usavršavanju. Koliko je bitno za uspješnost biti u koraku sa novitetima i novim dostignućima vašem poslu?

Moj radni vijek je pri kraju. U toku svih ovih godina rada koje su iza mene, uvijek sam se trudila da prelijepa i zahtjevna profesija kozmetičara bude prihvaćena i postavljena na mjesto koje joj kao nauci pripada. Znala sam da to može jedino obrazovanjem stručnih kadrova. Krenula sam prvo od sebe, da ja naučim što više. Obišla sam najveće, najuglednije I najpoznatije svjetske centre, ne samo po Evropi već sam bila na skoro svim kontinentima. Zidove mog kozmetičkog salona krase diplome i sertifikati sa 23 svjetske destinacije. Svi ovi centri u kojima sam se edukovala imaju svoje specifičnosti po kojima su prepoznatljivi. Sada mogu da dio tog svog znanja prenesem na polaznike škole za kozmetičare, wellness I SPA terapeute, a oni ostali mogu pronaći većinu zanimljivih tretmana opisanih u knjizi.

Da li ćete tu knjigu koristiti i na Institutu za obuku kozmetičara za koji ste radili savremen program?

Na Institutu za obuku kozmetičara Wellness i SPA terapeuta ESTEBEL iz Podgorice diplomiralo je već nekoliko generacija kozmetičara i Wellnes i SPA terapeuta koji su elita u svojoj struci. Te kozmetičarke, iako relativno mlade, prepoznatljive su, veoma tražene od poslodavaca i klijenata. Polako ali sigurno postavljaju crnogorsku kozmetiku na nivo koji joj pripada. To je i bila moja želja kad sam tražila licencu za otvaranje Instituta za obuku kozmetičara wellness i SPA terapeuta ESTEBEL.

Vi ste već 19 godina zastupnica za Estebel u Crnoj Gori, koja je zapravo poznata italijanska kozmetička kuća. Možete li nam približiti o kakvoj kozmetici je riječ?

ESTEBEL je poznati i prestižni italijanski brend koji ima svoje zastupnike, Beauty, Wellnessi SPA centre u velikom broju država u svim krajevima svijeta. ESTEBEL je prisutan sa velikim uspjehom na našim prostorima već 20 godina, jer ja kao njihov zastupnik pratim svjetske trendove, uvodim novine koje se dešavaju na svjetskoj kozmetičkoj sceni. Takođe. poštujem, primjenjujem i održavam veoma visoke standarde koje Estebel u Italiji postavlja, bilo da se radi o profesionalnoj kozmetici, novim hit tretmanima lica, tijela, anticelulit programima ili o velikom broju masaža. Novi, savremeni I hit aparati koji su sastavni dio svih ESTEBEL-ovih kozmetičkih salona, wellness i SPA centara u svim svjetskim metropolama sastavni dio ponude su i ESTEBELA u Crnoj Gori. Moto Estebela je da zahtjevni I probirljivi klijenti u ESTEBELU nadju ono što traže, budu zadovoljni I ponovo se vraćaju na obostrano zadovoljstvo.

 

PORUČITE KNJIGU

KOZMETOLOGIJA za svakoga, autorke Slobodanke Slobe Bubanje možete poručiti i putem interneta i to na

www.estebel-mn.com/kozmetologija

Knjiga je obima 240 strana, štampana na luksuznom papiru, sa velikim brojem ilustracija u punom koloru.

Cijena knjige je 25€.

BESPLATNA dostava na kućnu adresu.

M.S.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me