Telefon : +382 20 20 21 20

Riznica znanja i ljepote

7079 Pregleda

 

CRNOGORSKA KOZMETIČARKA SLOBODANKA BUBANjA UČESTVOVALA NA SVJETSKOM KONGRESU KOZMETIKE U MILANU

Riznica znanja i ljepote

Podgorica, 2. januara - Poznata crnogorska kozmetičarka Slobodanka Bubanja učestvovala je nedavno na 28. Svjetskom sajmu kozmetike i kongresu "Les nouvelles esthetiques", u Milanu, koji je poslije sličnog skupa u Parizu, najznačajniji kozmetički događaj, koji je okupio gotovo sve poznate i priznate svjetske estetičare.

U centru Fiera Milano Siti, Međunarodno udruženje profesionalnih estetičara, koje je organizator kongresa, okupilo je najpoznatije stručnjake, iskusne i mlade kozmetičare i sve one koji se bave naukom i istraživanjima u oblasti kozmetike i estetike. Skup je još značajniji jer se u Milanu istovremeno održavao i susret CIDESCO terapeuta, a njihova diploma, čiji je dobitnik i Slobodanka Bubanja, predstavlja veoma prestižno priznanje u oblasti kozmetike.

- Sajam se sastojao iz sajamskog i kongresnog dijela. U sajamskom dijelu kozmetičari i estetičari i ostali posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima iz svijeta kozmetike, kako preparativne tako i najsavremenijih aparata, u prvom redu sa radom IPL lasera, opreme za fitness,njellness, SPA centre, aparate za borbu protiv celulita, kaže Slobodanka Bubanja. U kongresnom dijelu, koji je uvijek riznica znanja za profesionalce koji žele da se usavršavaju i da prate svjetske trendove, po pravilu, vodeći svjetski stručnjaci su zaduženi da edukuju svoje mlađe kolege i sve one koji tu na licu mjesta žele da čuju savjete najkompetentnijih ljudi i stručnjaka iz najrazličitijih grana kozmetike. Edukativni dio je uvijek najinteresantniji, jer tu možete čuti pitanja i odgovore iz svih aktuelnih oblasti. I u Milanu je IPL laser pobudio najveću pažnju, jer je trenutno trajna epilacija hit u svijetu. Ništa manju pažnju izazvalo je i predavanje o ručnom peglanju bora pomoću botulike seruma i lifting maski i njihovoj prednosti u odnosu na injekcije klasičnog botulina. Ručne masaže i pored svih aparata, su uvijek u vrhu interesovanja. Ostale interesantne teme su bile iz oblasti plastične hirurgije, lipoliza, preoblikovanje tijela, navodi naša sagovornica. Ona dodaje da je, budući da stručnost i nestručnost u kozmetičkim salonima nijesu samo naša stvarnost, već su česti i u mnogim većim centrima i razvijenim zemljama, održano obimno i veoma korisno predavanje koje je bilo posvećeno gljivicama i njihovom prenošenju preko nesterilnih instrumenata za pedikir.

Prezentacija predavanja koje je Slobodanka Bubanja početkom prošle godine održala na Kongresu u Parizu, objavljeno je u stručnom kozmetičkom časopisu koji u kontinuitetu izlazi već 50 godina, u 50 zemalja svijeta, a prevodi se na 38 jezika, što je veliki uspjeh, kako lični tako i Crne Gore kao države. Ovo je isključivo profesionalni časopis koji prati sve nove trendove i prezentuje značajne novosti iz svijeta kozmetike, kreira i prikazuje sve one tretmane koji, prethodno, prođu njihovu strogu selekciju, pa se tek onda objavljuju. Tim prije, uspjeh podgoričke kozmetičarke je još značajniji, jer se veoma teško nekome sa ovih prostora izboriti i dočekati da ga kozmetičari iz Pariza, Milana ili Rima, koji su svjetski centri ljepote, doživljavaju kao sebi ravnog i prikazuju stručne radove u časopisu ovog ranga.


T. Boljević

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me