Telefon : +382 20 20 21 20

U korak sa slavnima

7091 Pregleda

U korak sa slavnima

Krajem marta u Parizu je održan 37. Međunarodni kongres kozmetike, estetike i aplikacije sa SPA konceptom i akcentom na Wellness programe, kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada kozmetičara iz cijelog svijeta. Uz najpoznatije svjetske kozmetičare, po prvi put, jedan od predavača, na ovoj najznačajnijoj manifestaciji, koja ima za cilj edukaciju kozmetičara, prikazivanje najnovijih naučnih dostignuća u oblasti kozmetičke industrije u prethodnoj godini, bila je i Slobodanka Bubanja, renomirani crnogorski kozmetičar.

- Na kongresu kozmetičari, fizioterapeuti, plastični hirurzi, hemičari, kompanije koji se bave proizvodnjom savremenih kozmetičkih aparata, preparata i ostalih pomagala u kozmetici, kao i oni koji se bave konsaltingom, predstavljaju sebe i svoj program, a kozmetičari fizioterapeuti, wellness i SPA terapeuti iz cijelog svijeta, prezentuju najnovije ili najaktuelnije tehnike iz svoje oblasti. Tu su i dermatolozi, plastični i vaskularni hirurzi, nutricionisti, fizijatri, učitelji joge... , jednom riječju svi oni koji nešto znače u svojoj zemlji prezentuju u Parizu, pokazujući i dokazujući da je kozmetika nauka koja zauzima značajno mjesto u životima ljudi, kaže za Pobjedu nedjeljom Slobodanka Bubanja.

Predavanja u kongresnoj dvorani sa šest hiljada sjedišta i praktična prezentacija u ateljeu uz video projekcije, prema njenim riječima, čine kongresni dio ne samo poučnim već i uzbudljivim, samim tim što se smjenjuju najznačajnija imena iz svijeta kozmetike. Zbog toga je i velika privilegija, predstavljati ne samo Crnu Goru, već cijeli region i naći se među svjetskom kozmetičkom elitom, pogotovo, kada organizatori, u sklopu svoje konferencije predstave prilog crnogorske kozmetičarke kao nešto vrlo značajno što je obilježilo proteklu godinu u oblasti kozmetike.

-Nije bilo nimalo lako, jer je moju prezentaciju pratilo na hiljade ljudi koji znaju koliko ja ili više od mene, prenosi nam svoje utiske Slobodanka Bubanja, zadovoljna što je naišla na veliko interesovanje i odobravanje kolega. Ona napominje da je dobila poziv za učešće od gospođe Mišel de Latre Pierantoni, inače, kćerke vizionara, začetnika i pionira, italijanskog studenta u Parizu, koji je još daleke 1952. godine, družeći se sa uglednim damama toga vremena odlučio da izda časopis sa savjetima o kozmetici. Tadašnji prvi broj je imao samo četiri strane, a danas se časopis "Les nouvelles esthetiques" izdaje na 38 jezika i izlazi u 52 zemlje na preko 250 strana, kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da, budući da se sva predavanja, koja se čuju na kongresu, kasnije štampaju u Les nouvelles esthetiquesu, veoma je počastvovana što će se i njena prezentacija NIRVANA RITUAL sa otvaranjem čakri, naći u ovom poznatim kozmetičkim novinama, za koje stručne tekstove pišu svjetski stručnjaci iz raznih oblasti kozmetike.

- Jako je interesantno, pogotovu kada gledate video snimak, kada ja čovjeka pritiskam samo jednim prstom na određenu tačku, a on se čitav trese, oslobađajući tako svu negativnu energiju iz sebe, objašnjava Slobodanka Bubanja detalje svoje prezentacije.
Tehnike koje su izazvale najviše interesovanja na ovogodišnjem skupu kozmetičara u Parizu, prema njenim riječima, bile su trodimenzionalna anticelulit masaža, masaža sa četiri ruke, krioterapija, upotreba magneta i lasera u beauty i spa centrima. Njellness industrija i nezaobilazna ayurveda, koja je sinonim njellnessa, ali sada na drugačiji način, a bilo je riječi i o proboju plastične hirurgije u beauty i spa centre.

T.Boljević

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me