Telefon : +382 20 20 21 20

Biljni botox, Hijaluron, Kolagen, Kavijar....

9957 Pregleda

tretmani lica

Sama riječ Specijalni tretman, kreiran i namijenjen za svaku osobu posebno, prilagodjen potrebama svake koze pojedinacno,  govori da se ciljano borimo protiv odredjenog problema na koži. Za ove tretmane koristimo specijalno patentirane proizvode i kozmetičke linije, formulisane i pripremljene baš za problem zbog kojeg osoba dolazi.

Ono što je zajedničko za sve ove tretmane i koji je osnova za svaki dobro uradjeni tretman je piling. Za koju vrstu pilinga ćemo se odlučiti, zavisi od problema koji rješavamo. Zatim limfna drenaža lica, vrata i deholtea, detoxikacija I dosta masaže. Vrstu masaže obavezno prilagodjavamo svakoj osobi posebno. Poslije detaljnog pregleda odlučujemo da li će to biti podizanje tonusa, miolifting, kombinacija ove dvije ili neka treća, odluku donosimo po utvrdjivanju o kakvom problemu se radi i koji tretman će mo raditi.

Prije svakog tretmana, priprema kože je veoma važna. Za bilo koji tretman da se odlučimo, uvijek prvo dobro pripremimo kožu, pa tek onda  radimo ; lice, vrat I deholte uz odgovarajući odabrani specijalni tretman.

TRETMAN UKLANJANJA TAMNIH FLEKA I PJEGA 

Uzroci nastajanja i tretmani tamnih fleka i pjega po koži

Sve više žena poslednjih godina muči problem pojave fleka ili pjega po koži.
Poslije bora i opuštene kože, ovaj problem najviše zaokuplja, kako osobe koje imaju
neki oblik hiperpigmentacije, tako i stručnjake koji se ovim problemom bave.
Sunce, nepravilno i neadekvatno izlaganje njegovom djelovanju je jedan od
osnovnih i najčešćih faktora nastajanja tamnih mrlja po licu i tijelu. Rezultati
istraživanja su pokazali da kod dijelova tijela, koji su najviše izloženi suncu, najčešće
i dolazi do povećanja melanina i u epidermu i u dermisu.
Fleke se najčešće javljaju na licu i to u 95 odsto slučajeva, zatim na rukama,
ramenima i dekolteu. Ovaj problem je tijesno povezan sa kumulativnim trajanjem
izlaganja suncu bez adekvatne zaštite. Osim pigmentnih mrlja, pretjerano
sunčevo zračenje dovodi do stvaranja slobodnih radikala, koji mijenjaju elemente
u strukturi ćelija kože, što dovodi do starenja, pojave bora i opuštanja kože.
Preventivni i ljekoviti tretmani fleka po koži, izazvanih UVA i UVB zračenjem,
moraju početi upotrebom sredstava za depigmentaciju i optimalnom zaštitom
od sunca uz obaveznu konsultaciju i savjet kozmetičara.
Pored sunca, za pojavu pjega i fleka odgovorne su i godine. Naime, poslije
pedesete, na otvorenim dijelovima tijela, pogotovo na licu, rukama, dekolteu i
ramenima, ovi pigmentni poremećaji se popularno u svakodnevnoj komunikaciji
nazivaju staračke pjege. One dijelom nastaju zbog prirodnog prestanka lučenja
hormona, što dovodi do atrofije i starenja kože, a uzrok može biti i pretjerano
isušivanje, nedovoljna ishranjenost i vlažnost kože. Prevencija ovih fleka sastoji
se od optimalne hidratacije, anti age njege, stalnog praćenja stanja kože, kao i
obavezne njege sredstvima za depigmentaciju. Ovi preparati imaju važnu ulogu
jer poboljšavaju funkcionisanje melanogeneze i sprečavaju stvaranje novih fleka
i pjega po koži.
Tokom trudnoće, hormonske promjene, takođe mogu da izazovu stvaranje
tamnih fleka, najčešće po licu. Konture ovih fleka su neravnomjerne, pojačavaju
se u drugom dijelu trudnoće i nazivaju se “trudnička maska“. Ova pigmentacija
se smanjuje po uspostavljanju menstrualnog ciklusa. Za potpuno uklanjanje ovih
mrlja neophodan je hemijski piling, tretman voćnim ili glikolnom kiselinom, uz
obavezno korišćenje sredstava za depigmentaciju.
Pilule za kontracepciju i pojedini ljekovi, takođe, mogu da dovedu do fotosenzibilizacije
i zato uvijek treba konsultovati ljekara prije upotrebe ovih sredstava
ili medikamenata, jer se često dešava da i kad osoba prestane da ih uzima,
melanoza (fleke) i dalje ostaju.
Autor
Sloba Bubanja
www.estebel-mn.com
TRETMANI VOĆNIM KISJELINAMA I HEMIJSKI PILING
Hemijski piling je kozmetički tretman I jedinstvena grupa preparata u toku koga se na kožu nanosi rastvor određene kisjeline koja utiče na strukture kože i potpomaže normalizaciju i korekcije svih procesa regeneracije u epidermu u cilju uklanjanja raznih estetskih problema sa kože. 
To je metoda podmlađivanja i regeneracije kože poslije različitih negativnih uticaja. Odličan je i za otklanjanje svih promjena na koži koje vode starenju. Koristimo ga kao tretman izbora kod zadebljanja na koži, ožiljaka od akni, dubokih bora, proširenih pora i u svim slučajevima gdje je potrebna maksimalna eksfolijacija (ljuštenje). To znači da odstranjujemo epiderm I površinski sloj derme (srednji sloj kože).
Koristi se za tretmane lica i tijela. Veoma je efikasan za rješavanje problema akni na leđima, ramenima, rukama, glutealnoj regiji, zatim fleka i pjega po koži, ožiljaka od nestručno tretiranih akni koji nastaju kao posledica oštećenja kože. Ako je oštećenjem zahvaćen dublji sloj kože, ožiljak je više izražen I više vidljiv I tada je hemijski piling lijek izbora. Ožiljci od mladalačkih akni, mogu da ostanu kao ružna uspomena i da stvaraju velike emotivne probleme naročito ako se radi o aknama na licu.
Zato je kasna jesen I zima idealno vrijeme za hemijski piling I voćne kisjeline, zbog intenzivnog crvenila koje se javlja poslije ovih tretmana, a koje je posledica izlistavanja površinskog sloja kože, čime se otklanjaju nedostaci. Ovim tretmanom se aktivira rad fibroblasta da proizvode kolagen i da ubrzavaju obnavljanje epiderma. Hemijski piling podrazumijeva upotrebu Retinoida , Voćnih ili Glikolne kiseline u različitim koncentracijama . Koncentracije mogu biti od 25%,do 70%, pa i do 90 procenata. Koncentracije, iznad 50% zahtijevaju veliki oprez, zbog intenzivnog ljuštenja i crvenila koje se javlja poslije ovog tretmana i koje traje 5 do 7 dana.
Hemijski piling I Glikolna kiselina koja se dobija iz šećerne trske služe za maksimalnu eksfolijaciju, što znači da se ovdje koriste velike koncentracije I visoki procenti. To znači da pored izlistavanja površinskog sloja, prodiru dublje u kožu, djeluju na duboke slojeve, čime otklanjaju ožiljke, fleke, pjege i starosne promjene na koži, pa koža izgleda mlađa i zdravija sa boljom teksturom i bojom.
Bilo koju koncentraciju da koristimo, ova procedura se ne smije obavljati kod kuće, već isključivo u kozmetičkim salonima. Radi se u zasebnim kurama koje se, zbog specifičnosti djelovanja, rade u serijama izmedju 7, 10 ili 21 dan, što zavisi od tipa i stanja kože, godina starosti, stepena oštećenja kože. Mjere opreza su važne da ne bi došlo do komplikacija koje prevazilaze domen kozmetologije. Zbog toga, hemijski piling zahtijeva pažljivu pripremu klijenta, pravilnu procjenu stanja kože i sposobnosti regeneracije svake kože posebno.
Autor
Sloba Bubanja
Beauty centar ESTEBEL
www.estebel-mn.com

NOVE TEHNOLOGIJE U KOZMETICI
 
ZATEZANJE TONUSA MIŠIĆA NA LICU  POMOĆU ELEKTROMAGNETA
Na nedavno završenom sajmu kozmetike u Bolonji  predstavljeno je mnogo novih i moćnih aparata iz svih oblasti kozmetike, wellness i SPA industrije, mnoštvo najrazlićitijih sprava za vježbanje i poboljšanje fizičkog izgleda. Značajno mjesto je zauzeo i aparat za elektromagnetnu stimulaciju mišića na licu. Ovaj aparat je interesantan zbog sposobnosti da vrši stimulaciju mišića da se kontrahuju putem elektromagnetnih impulsa. Električni impuls se iz elektromagnetnog stimulatora  preko elektroda prenosi do mišića koji se stimuliše kako bi izvršio kontrakciju.Cilj elektromagnetne stimulacije mišića upravo i jeste, da izvrši mišićne kontrakcije ili vibracije, te da ga zategne i učvrsti.
Normalnu mišićnu aktivnost  kontroliše centralni i periferni nervni sistem koji prenose električne signale mišićima. Već neko vrijeme poznata elektromišićna, a sada i nova savremena usavršena verzija elektromagnetne stimulacije, djeluje na sličan način, ali koristi spoljašnji izvor (stimulator) sa magnetnim elektrodama koje postavljamo na ciljano odabrana mjesta na licu kako bi prenosio električni signal u opušteni mišić,tako što će  stimulacijom nerva poslati signale u tačno određeni mišić, koji reaguje kontrakcijom, kao što to čine normalnom mišićnom aktivnošću i učvrstiti ga.
Prirodnim putem se do pomenute mišićne kontrakcije dolazi tako što naš mozak šalje komandu u vidu impulsa, koji velikom brzinom putuju duž nervnih vlakana do motorne tačke nerva koja se nalazi u mišiću i koja reakcijom na nadražaj stvara mišićnu kontrakciju, istu kao i kod električnog impulsa.
Sa elektromagnetnom stimulacijom, nadražaj direktno nastaje na motornoj tački nerva i putem optimalnog električnog impulsa, koji garantuje efikasnost, bezbolnost i udobnost tokom korišćenja ovog aparata,te vrši kontrakcije mišića.
Zahvaljujući ovom procesu, mišić nije u stanju da razlikuje da li je impuls nastao voljnom kontrakcijom ili putem elektromagnetnog stimulatora, te je potpuno isti kao onaj koji je nastao prirodnim putem, tj vježbama u fitnes centrima.
Ova metoda se preporučuje svim osobama kojima je tonus počeo da slabi, konture lica da se opuštaju i da gube elastičnost i čvrstinu. Ovi tretmani se naročito preporučoju osobama kojima zbog čestih dijeta i nepravilne ishrane tonus slabi a bore počinju da se pojavljuju prije vremena. Naravno,starijim osobama kojima su se bore već pojavile a tonus oslabio, elektromagnetna stimulacija treba da bude sastavni dio svakog kozmetičkog tretmana.


Elektromagnetna stimulacija mišića je pogodna i za sve mišiće tijela. Može se koristiti za jačanje mišića tijela oslabljenih operacijom, prelomom, povredom, neurološkim oštećenjem ili jednostavno kako bi se poboljšao tonus i pokretljivost mišića.

NOVI TRENDOVI U KOZMETICI

RADIOTALASNI LIFTING

Proteklog vikenda u Bolonji je završen najveći evropski sajam kozmetike. Neponovljiv, veličanstven, moćan, jednom riječju fascinantan, gdje su se na jednom mjestu sve najpoznatije kompanije svijeta predstavljale sa svojim najnovijim dostignućima iz svih oblasti preparativne kozmetike i mnogobrijnih aparata dizajniranih za potrebe održavanja tijela i lica u top formi.

Uvijek aktuelna oblast, je usporavanje procesa starenja. Opšte prihvaćen koncept, gdje se svi slažu je, da je to proces koji podrazumijeva sinergično dejstvo više metoda, jer jednom metodom ne možemo postići potpune rezultate.        Radiotalasni lifting je izazvao veliku pažnju, jer od nedavno važi za najpopularniji nehirurški tretman podmlađivanja. Timovi stručnjaka su predstavljali svoje rezultate   i osvojili velika priznanja prisutnih, i stručne javnosti, jer su  dobijeni rezultati  prevazišli i najoptimističnija očekivanja.

Radiotalasni lifting je poseban tretman koji se radi zbog sprečavanja preranog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga ali ne i hiriršku intervenciju.

Postupak je jednostavan,komforan, potpuno bezbedan i bezbolan. Preko regije koja se tretira nanosi se gel, zatim se prelazi bipolarnim elektrodama, koje emituju toplotu u dubinu kože, tako da se površina kože ne pregrijava, već klijenti osjećaju samo blagu prijatnu toplotu.Za održavanje mladolikog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži. Organizam već od 25.te godine značajno smanjuje njihovo stvaranje, pa koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore.

Radiotalasi toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, a već prisutni kolagen se kontrahuje, što dovodi do momentalnog zatezanja kože , tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana. Na čelu i oko očiju, sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće, a nazolabijalne brazde se smanjuju, i koža zateže, ne samo na licu, već na vratu i deholteu gdje se značajno popravlja  kvalitet i izgled kože..

Dugotrajni rezultat u redukciji bora i zatezanju kože postiže se serijom od nekoliko tretmana, u vremenskom razmaku od mjesec dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se kombinacija više različitih metoda, jer jednom metodom ne možemo postići potpune rezultate. Sve metode treba da budu komforne, bezbjedne i sigurne i da klijent može poslije tretmana da nastavi da obavlja svoje dnevne aktivnosti. 

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me