Telefon : +382 20 20 21 20

Značaj KOLAGENA za mladalački izgled kože

Značaj KOLAGENA za mladalački izgled kože

37655 Pregleda

Starenje je prirodan process koji započinje sredinom 20-ih godina. Već tada, produkcija kolagena na nivou kože počinje da opada, elastin gubi jedrinu i samim tim se smanjuje  elastičnost kože.Na površini kože, ćelije ubrzano izumiru, stvara se zadebljali sloj orožalih ćelija, koji usporava procese u koži i ometa njene funkcije. Produkcija novih ćelija polako opada i počinju da se ispoljavljuju prvi znaci slabljenja bioloških funkcija.

roze alge

Kolagen je protein koji proizvodi naše tijelo , predstavlja sastavni dio vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu, čija se dužina i debljina mjeri nanometrima, a zadužen je za mek, zdrav i lijep izgled naše kože. Ova vlakna spadaju u vezivno tkivo, koje medjusobno povezuje ćelije, i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože. Osiguravaju joj elastičnost,gipkost, čvrstoću i vlagu.

Postoji nekoliko podvrsta kolagena, koji se medjusobno razlikuju po strukturi i rasporedu u tkivima.

Pod uticajem spoljnih faktora, a i tokom starenja kože, dolazi do oštećenja kolagena, a i do smanjenja njegove proizvodnje, što uzrokuje opuštanje kože i stvaranje bora.

Jedini način da se ovaj process uspori ili zaustavi, je da se poveća njegova proizvodnja i ojačaju postojeća kolagenska vlakna. Ovo se postiže tretmanima Laserom, odnosno IPL aparatom, koji upravo stimuliše diobu matičnih ćelija, aktivira metabolizam kože, stimuliše matične ćelije da se brže regenerišu i proizvode novi kolagen

Zahvaljujući stimulaciji ćelija, koža ne izgleda samo svježije, već je i mnogo mekša, pri dodiru je glatka, elastična, gipka i čvršća, a neravnine su već poslije prvog tretmana mnogo manje vidljive.

ipl borePored IPLa, kozmetički tretmani kolagenom, u obliku ampula i seruma koji se nanose pomoću aparata, a koji odgovaraju tipu i stanju kože, su izuzetno efikasni. Obavezan završni korak u tretmanu, čini kolagenska maska koja je lijek izbora za intenzivno obnavljanje kože, dubinsku hidrataciju, jačanje otpornosti kože, podizanje tonusa i glačenje bora i finih linija, na licu, vratu i deholteu.

Kolagen se u kozmetici koristi već mnogo godina. Dugo je dobijan iz životinjskih ćelija. Odnedavno, iz zdravstvenih razloga, zbog bolesti ludih krava, obustavljena je upotreba kolagena životinjskog porijekla. Sada se koristi morski kolagen. Ribe i drugi morski produkti, su neiscrpan izvor kolagena koji nema nikakvih nus pojava, niti štetnih dejstava.  Pored ovog, biljni kolagen ima svoje trajno mjesto u kozmetici.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me