Telefon : +382 20 20 21 20

Njega i Priprema kože za ljeto

Njega i Priprema kože za ljeto

30433 Pregleda

Svaka koža je različita.Treba posmatrati tip, stanje,starosno doba, uslove i način života, kao i djelovanje spoljašnjih faktora. Naročito smjenom godišnjih doba i različitih klimatskih uslova, potrebe kože variraju.

 

ljetoSada, kad još uvijek nije previše toplo, koža se obnavlja,treba je revitalizovati, nahraniti, navlažiti, ojačati, poboljšati tonus i elastičnost i pripremiti za nastupajuće tople dane. Jednom riječju,treba nadoknaditi sve one sastojke koje je koža tokom zime potrošila. Treba potražiti savjet od kozmetičarke,koja će stručnim pregledom i dodirom, ustanoviti tu neravnomjerno rasporedjenu vlažnost i neelastičnost i preduzeti mjere za uspostavljanje hidrolipidne ravnoteže. Ona će dubinski očistiti pore od sebuma, izumrlih ćelija i ostalih štetnih sastojaka, zaostalih od zimskog perioda. Treba da smiri upale,spriječi pojavu infekcija, sanira oštećenja kože nastala usled akni i drugih iritacija,kako bi koža djelovala zdravo,izgledala čvrsto,jedro, mekano, glatko i baršunasto. Naročitu pažnju treba obratiti na osjetljivu i nadraženu kožu kod ljudi koji imaju poteškoća da pronadju odgovarajuću njegu.

Poslije temeljnog čišćenja neophodna je stručna i kvalitetna masaža.

Masažom lica ubrzavamo metabolizam, poboljšavamo cirkulaciju, eliminišemo toxine, smanjujemo mišićnu napetost, smanjujemo negativnu energiju, ublažavamo stres i dolazi do opuštanja i harmonizacije i lica i tijela zbog priliva pozitivne energije.

Poslije dobre masaže neophodno je staviti neku masku za dubinsku hidrataciju.

Naši čitaoci znaju da su savremeni kozmetički proizvodi prilagodjeni svakom godišnjem dobu. Baš kao što se i organizam prilagodjava promjenama godišnjeg doba, tako su i hidrantni proizvodi nezamjenljivi u pripremi kože za tople dane. Sve veće kozmetičke kuće, za ljeto proizvode laganije fluide, kreme i gelove koji vlaže kožu,sadrže UV filtere i odgovaraju svim tipovima kože koja je sklona pojačanom gubljenju vlage. U poslednje vrijeme su aktuelni raspršivači za vlaženje koji imaju i umirujuće dejstvo na kožu.

Uz sve ovo, naravno, neophodno je svakodnevno detaljno čišćenje, da se sebum nebi nakupio u porama i doveo do stvaranja mitesera i akni, pogotovo kod koža koje imaju sklonost ka pojačanom izlučivanju masnoće. Čišćenje mlijekom koje ostavlja masne tragove treba izbjegavati, sapune takodje, jer su suviše agresivni za kožu. Gelovi za svakodnevno dubinsko čišćenje su idealni jer sadrže sva tri elementa neophodna za temeljno čišćenje, a da nijesu agresivni i da ne isušuju kožu.

ljeto 3Njega i ishrana igraju važnu ulogu u izgledu i stanju kože, zato je neophodno, pogotovo u ovom periodu, potražiti stručni savjet od svog kozmetičara koji će vam dati preporuku o tretmanima i njezi koja je neophodna za vaš tip kože i o pravilnoj zaštiti od sunca.

Pogrešno je mišljenje da je dovoljno staviti kremu sa visokim zaštitnim faktorom ujutru i da će vas ta krema štititi tokom cijelog dana. Zaštitne kreme treba stavljati isključivo kad hoćete da izadjete na sunce, jer one poslije 2h gube svojstvo, a pogotovu ako se oznojite ili okvasite kožu. Osim ovoga kreme sa zaštitnim faktorom nikako ne mogu da zamijene vašu dnevnu kremu, već ih treba nanositi preko nje i to nekoliko puta u toku dana, naročito na moru i na plaži kad nam je i inače neophodna pojačana hidratacija.

Sunce, more, slana voda, visoke temperature.... su faktori koji dovode do pojačanog isušivanja, dehidratacije i bržeg starenja kože. Zato oprezno

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me