Telefon : +382 20 20 21 20

Razlika između IPL-a i lasera

Razlika između IPL-a i lasera

28210 Pregleda

Najsavremeniji IPL aparat može kvalitetno i uspješno da tretira nepoželjne dlačice (da vrši  epilaciju),tretira akne, kapilare, sunčane i staračke fleke, ožiljke ili lifting, kao i podmlađivanje lica i peglanje bora.

Piše: Tanja Boljević

Laser se u medicini i kozmetici upotrebljava već više od 30 godina, ali zbog njegovih nedostataka stručnjaci stalno rade na razvoju i usavršavanju novog sistema, koji bi bio jednostavniji za upotrebu. Tako danas nova generacija  – IPL aparati, koji su u stvari evolucija u upotrebi laserske svjetlosti, ima potpuno nov pristup rješavanju estetskih problema. IPL aparati su toliko  usavršeni da efikasno, bezbjedno i jedinstveno rješavanju probleme na koži.

-  Laser u radu upotrebljava monokromatsko svijetlo, što znači samo jedan dio spektra svjetlosti i zbog toga mogu kvalitetno da odrade samo jednu vrstu tretmana – ili epilaciju ili spaljivanje kapilara ili lifting ili da tretiraju ožiljke… Nasuprot tome, IPL za svoj rad upotrebljava polihromatsko svijetlo, odnosno kompletan spektar svjetlosti i zbog toga, jednostavnim mijenjanjem različitih filtera svjetlosti, može kvalitetno i uspješno da tretira sve ove probleme: epilaciju, akne, kapilare, sunčane i staračke fleke, ožiljke ili lifting i podmlađivanje lica – pojašnjava kozmetičarka i vlasnica Beauty centra „Estebel“ Sloba Bubanja, koja godinama uspješno primjenjuje ovu savremenu metodu u svom salonu.

Prednosti IPL-a

Prednost IPL-a u odnosu na starije aparate je i u veličini radne površine.

dlake laser

- Laser  kod svakog spota tretira samo jednu tačku, pa  zbog toga svaki i najmanji tretman traje jako dugo. IPL kod jednog spota tretira površinu od 8 kvadratnih cm, pa je tretman puno kraći i bezbolniji. Još jedna velika prednost ovog aparata je u tome što je prilagođen za rad u profesionalnoj kozmetici. To je kombinacija tehnologije nove generacije sa komforom i bezbjednošću. I IPL aparati se svakodnevno usavršavaju, tako da novi imaju vodeno i vazdušno hlađenje, pa je bezbjednost dovedena do maksimuma. Osim toga, imaju ugrađene filtere, pa trajna epilacija može da se radi i ljeti kad je koža osunčana, što je sa laserima nezamislivo – naglašava naša sagovornica.

Bubanja upozorava da sa takvim aparatom, ipak, može raditi samo stručnjak, specijalno obučen, obrazovan, koji zna da prepozna vrstu problema i razliku izmešu poremećaja i bolesti.
IPL aparat je revolucionarno otkriće kada je u pitanju epilacija, tretiranje kapilara, akni, podmlađivanja i peglanja bora.

Epilacija

dlake- Epilacija je najmodernija i najtraženija metoda danas u svijetu. Ne samo žene, već i mnogi muškarci su presrećni jer su sa IPL-om konačno riješili problem dlakavosti na raznim djelovima tijela kao što su grudi, leđa, ruke ili vratni dio, jer na taj način rješavamo estetski problem ili sasvim praktičan problem, na primjer, kod sportista. Žene, naravno, mogu da skidaju suvišne i neželjene dlačice sa svih djelova tijela bez ikakvih opasnosti po zdravlje. Snop svjetlosti je usmjeren tako da prepozna samo i isključivo dlaku, koja sprovodi taj snop svjetlosti do korijena bez opasnosti po okolno tkivo, tako da se bezbjedno tretiraju i djelovi koji su puni žlijezda – ističe Bubanja.
Mnogi ljudi, bez razlike da li su muškarci ili žene, pate zbog ispucalih kapilara, što je naročito karakteristično za predjele sa izrazito visokim ili niskim temperaturama, kao što je Crna Gora. I tu se IPL nedvosmisleno preporučuje.

- Sa IPL-om vrlo efikasno smirujemo upalu, otklanjamo crvenilo zbog kojeg oni često imaju kompleks. Kod spaljivanja kapilara stavlja se filter za snop svjetlosti koji prepoznaje isključivo crvenu boju ispucalih kapilara, tako da okolna koža ostaje nepovrijeđena i bez crvenila – objašnjava Bubanja.

Akne

acneOna dodaje da su i tretmani akni uz pomoć IPLa klinički provjereni, efikasni i bezbjedni. Smanjuju proizvodnju sebuma i uništavaju aktivne akne. Rezultati, koji se postižu kod akni i kod uklanjanja ožiljaka od njih više su nego zadovoljavajući. Ožiljci se već poslije nekoliko tretmana smanjuju, bivaju bleđi, a koža postaje elastična i glatka.

pjegeIPL-om se na sličan način tretiraju i drugi ožiljci, fleke, pjege…

- Za postavljanje pravilne kozmetičke dijagnoze često nije dovoljno samo ljudsko oko nego koristimo dermatoskop, koji pomaže da vidimo šta se dešava i ispod površine kože. U slučaju da hoćemo da tretiramo problem maljavosti mi vidimo koliko je dlaka u anagenoj fazi, a uz to vidimo i u kakvom je stanju koža lica. Naravno, možemo dermatoskopom da gledamo i kožu na drugim dijelovima tijela i analiziramo probleme koje želimo da tretiramo. Aparat je već automatski podešen da na osnovu podataka koje mi unosimo za svakog pojedinca, posebno izračuna odgovarajuće parametre, nakon čega je rad sa njim vrlo jednostavan – zaključuje Bubanja.

Peglanje bora

44Svi mi želimo da zaustavimo vrijeme, da što duže ostanemo mladi i izbrišemo tragove godina. Naša sagovornica ističe da i tu IPL aparat ima značajnu ulogu.

- Ova jedinstvena tehnologija putem laserskog snopa svjetlosti budi i pokreće matične ćelije da ponovo počnu da stvaraju kolagen i elastin, obnavljaju vezivna vlakna, poboljšavaju ukupnu teksturu kože, zatežu je, a sitne bore i nabori postepeno nestaju. Ovo je jedini neinvazivni i bezbolan tretman u borbi protiv opuštene i naborane kože, gdje već poslije prvog tretmana koža postaje glatka, elastična, tonus podignut, a bore manje vidljive – naglašava Bubanja.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me