Telefon : +382 20 20 21 20

Hidratacija Hijaluronskom kisjelinom i Kolagenom

Hidratacija Hijaluronskom kisjelinom i Kolagenom

10546 Pregleda

 liceHijaluronska kisjelina je polisaharid koji je sastavni dio dermisa i prisutan je, osim u dermisu i svuda u koži ali u manjim koncentracijama. sa godinama se razgradjuje, odnosno troši, njena koncentracija u tkivima opada, koža počinje da gubi potporu.

Hijaluronska kisjelina, uz kolagen i elastin je glavni krivac što koža postaje neelastična, opuštena i bez tonusa. U kasnijoj fazi dolazi do deformacija učne školjke,crvenilo na usnama blijedi, kapci se spuštaju, konture brade se mijenjaju i gube svoj prvobitni oblik, oštrina vrha hosa postaje izražena, pa osoba izgleda starije od svoje stvarne starosti.

Priprema kože za ljeto

Izašli smo iz zime koja je neprijatna i djeluje agresivno na svaku kožu, posebno na one osjetljive.

Sada, kad još uvijek nije previše toplo, koža se obnavlja, nadoknadjuje sve one sastojke koje je tokom zime potrošila, pa mi dodirom osjećamo tu neravnomjerno rasporedjenu vlažnost i neelastičnost.

Ovo je idealno vrijeme za dubinsko i  temeljno čišćenje pora od sebuma,izumrlih ćelija i ostalih štetnih sastojaka zaostalih od zimskog perioda. Poslije temeljnog čišćenja neophodna je stručna i kvalitetna masaža.

Masažom lica ubrzavamo metabolizam, poboljšavamo cirkulaciju, eliminišemo toxine, smanjujemo mišićnu napetost, smanjujemo negativnu energiju, ublažavamo stres i dolazi do opuštanja i harmonizacije i lica i tijela zbog priliva pozitivne energije.

Poslije dobre masaže neophodno je staviti neku masku za dubinsku hidrataciju.

ljetoNaši čitaoci znaju da su savremeni kozmetički proizvodi prilagodjeni svakom godišnjem dobu. Baš kao što se i organizam prilagodjava promjenama godišnjeg doba, tako su i hidrantni proizvodi nezamjenljivi u pripremi kože za tople dane. Sve veće kozmetičke kuće, za ljeto proizvode laganije fluide, kreme i gelove koji vlaže kožu,sadrže UV filtere i odgovaraju svim tipovima kože koja je sklona pojačanom gubljenju vlage. U poslednje vrijeme su aktuelni raspršivači za vlaženje koji imaju i umirujuće dejstvo na kožu.

Uz sve ovo, naravno, neophodno je svakodnevno detaljno čišćenje, da se sebum nebi nakupio u porama i doveo do stvaranja mitesera i akni, pogotovo kod koža koje imaju sklonost ka pojačanom izlučivanju masnoće. Čišćenje mlijekom koje ostavlja masne tragove treba izbjegavati, sapune takodje, jer su suviše agresivni za kožu. Gelovi za svakodnevno dubinsko čišćenje su idealni jer sadrže sva tri elementa neophodna za temeljno čišćenje, a da nijesu agresivni i da ne isušuju kožu.

Suština pravilnog svakodnevnog čišćenja i njege je da sačuvamo hidrolipidni film koji pokriva površinu kože, jer svaka koža ima specifičnu potrebu za odredjenom vrstom i količinom hidratacije u zavisnosti od tipa kože, godina života,klime,načina života i njege. Njega i ishrana igraju važnu ulogu u izgledu i stanju kože, zato je neophodno, pogotovo u ovom periodu, potražiti stručni savjet od svog kozmetičara koji će vam dati preporuku o tretmanima i njezi koja je neophodna za vaš tip kože i o pravilnoj zaštiti od sunca.

Pogrešno je mišljenje da je dovoljno staviti kremu sa visokim zaštitnim faktorom ujutru i da će vas ta krema štititi tokom cijelog dana. Zaštitne kreme treba stavljati isključivo kad hoćete da izadjete na sunce, jer one poslije 2h gube svojstvo, a pogotovu ako se oznojite ili okvasite kožu. Osim ovoga kreme sa zaštitnim faktorom nikako ne mogu da zamijene vašu dnevnu kremu, već ih treba nanositi preko nje i to nekoliko puta u toku dana, naročito na moru i na plaži kad nam je i inače neophodna pojačana hidratacija.

Sunce, more, slana voda, visoke temperature.... su faktori koji dovode do pojačanog isušivanja, dehidratacije i bržeg starenja kože. Zato oprezno.

Po završenom ljetovanju

Koža je organ koji najduže pamti-kažu naučnici.Ako je ljeti predugo i prekomjerno izcrpljujemo na suncu, moru, bazenu punom hlora, previsokim temperaturama... moramo očekivati promjene poput fleka, pjega, proširenih i zapušenih pora, dehidrirane, opuštene i neelastične kože sa oslabljenom mrežom elastičnih vlakana, usled čega je koža opuštena i naborana. Često se prve bore pojavljuju upravo po povratku sa ljetovanja a one postojeće postaju dublje, jače izražene i vidljivije. Često se dešava da se ove promjene na koži pojave i pored svakodnevne uobičajene njege.Tada je neophodna pojačana njega, jer neposredno po završetku ljetovanja koža čezne za čišćenjem i hidratacijom da bi se potpuno obnovila. To znači da nije dovoljno samo nanošenje vlažne ili hranljive kreme, već je obavezna intenzivna njega koja će oporaviti tako isušenu, zadebljalu i opuštenu kožu.Pomoć možete potražiti od kozmetičara ili možete sami kod kuće uraditi piling i staviti masku na lice. Obratite pažnju da ti proizvodi budu prilagodjeni vašem tipu, stanju i starosti kože, sa posebnim osvrtom na predio oko očiju pogotovu ako imate iznad 35godina. Obično maske koje su namijenjene za kućnu upotrebu, služe za prvu pomoć i odmah poboljšavaju izgled kože. Medjutim za kvalitetno rešavanje problema na koži, izgleda kože i za dubinsku njegu, neophodan je odlazak kod kozmetičara. Kozmetičar će vam profesionalno uraditi neki od pilinga u zavisnosti od stanja i izgleda vaše kože,skinuti zadebljanja i orožale ćelije, otvoriti i očistiti pore zapušene od sredstava za sunčanje.Piling je jako važno uraditi, jer njime pored otklanjanja izumrlih ćelija stimulišemo pročišćavanje pora, pospješujemo izbacivanje toxina, poboljšavamo cirkulaciju krvi i limfe. Poslije dobro i kvalitetno uradjenog pilinga koža će početi da diše i vratiće joj se sjaj, elastičnost i svježina.Poslije pilinga kozmetičar će vam staviti neku od maski za profesionalnu njegu, koje prodiru duboko u kožu, poboljšavaju ne samo izgled već i kvalitet kože i imaju trajniji učinak jer sadrže veliki procenat aktivnih materija, oligoelemenata,vitamina, minerala  morskih i biljnih extrakta koje koža upija i tako vraća svježinu, elastičnost, gipkost, sjaj i  dobija mladalački izgled.

 

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me