Telefon : +382 20 20 21 20

Vrste i značaj masaža lica kod zrele kože

Vrste i značaj masaža lica kod zrele kože

14298 Pregleda

Usporiti starenje, djelovati protiv vremena...

foto podizanje tonusa 2 druga slUsporiti starenje, djelovati protiv vremena, (našeg najvećeg neprijatelja), očuvati ljepotu, svježinu i harmoniju kojima nas je priroda obdarila,je preokupacija svih nas.

Danas , ljudi u već poodmaklim godinama, žele da produže svoje psihičke, mentalne , radne,socijalne i fizičke aktivnosti, a da pritom izgledaju svježi, sa zdravom, elastičnom,svježom i baršunastom kožom i poslije 65 ili 70 te.

Naravno, sitne bore i nabori se s godinama stvaraju, pogotovu  na mjestima gdje je mimika jače izražena. Napretkom nauke, prave se programi protiv starenja, ili bolje reci za produzenje mladalackog i svjezeg izgleda.

Da bi kožu što duže održali zdravom, i elastičnom, nezaobilaznu ulogu ima masaža. Masažom se pospješuje razmjena materija, ubrzava cirkulacija, olakšava detoxikacija i dopremanje hranljivih sastojaka u kožu. Time odlažemo opuštanje mišića i stvaranje bora, a koža zadržava mladalački izgled. Treba naglasiti da je izuzetno važna vrsta masaže koju ćemo primijenjivati kod odredjenih osoba.
Postoji više vrsta masaža; Od onih antistres i relax, koje imaju funkciju da opuste mišiće da bi pospješili detoxikaciju, zatim, limfna drenaža koja je nezaobilazna kod podočnjaka, podbuhlog(natečenog) lica, do energetskih masaža , koje pružaju čulima dugotrajno opuštanje i harmoniju, a i poboljšavaju opšte stanje organizma.

foto masaza glaveKod osoba u zrelim godinama, kad su nabori već počeli da se primjećuju, veoma je vazna masaža lica koju zovemo-miolifting. Ako je koža atonična, asfistična, mlitava, i ako su smanjene kontrakcije i ishrana mišića, obavezno radimo jaču, energetsku masažu, a zatim, masažu za podizanje tonusa mišića na licu. To je specijalna masažna tehnika kojom se mišićni tonus podiže u njihov fiziološki položaj, naravno, uz obavezno pratećenje polozaja mišića i njihovih pripoja. Miolifting masažu radimo direktno uz bore, tako da se one potpuno isprave.

Da bi tonus mišića održali ovako podignut, a bore ispeglane, neophodno je poslije masaže aplicirati preparate, specijalno namijenjene, za učvršćivanje tonusa, peglanje bora i ishranu kože. Ja u salonu za ispravljanje bora koristim biljne serume medju kojima vodecu ulogu ima "botu like" serum koji blago parališe mišiće i održava ih učvršćene i podignute.  Za hidrataciju, remineralizaciju, oxigenaciju, hranjenje i detoxikaciju koristim razne vrste algi: Laminaria, Gracilaria, Plancton, Alga Bruna, i još mnoge druge, jer  su alge nezamjenljive zbog velikog sadrzaja minerala, vitamina i elemenata za vlazenje.

Ovako njegovana osoba, se osjeća sigurna, samouvjerena, opuštena, uživa u radostima života, jer su njen; um, misao,duh i tijelo u potpunoj harmoniji.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me